Åben gård på søndag kl 12–17

18. april 2017

På søndag lukker økologerne deres køer ud på græs efter en lang vinter (og lidt til) inde i staldene. Så bliver køerne så glade at de hopper, og det skal en kvart mio danskere ud at se. Samme dag holder Muld åben gård kl 12–17(det kalder man dårlig timing), og her kan man se en masse utaknemmelige dyr som går ude året rundt. De hopper ikke af glæde, for de er vandt til den gode plads og den friske luft, så vi kan godt forstå hvis I hellere vil se køer. Vi har heller ikke balloner og hotdogs, men når vi nu tør opremse alle de ting vi ikke kan præstere på søndag, så er det selvfølgelig fordi vi har noget andet, som vi håber alligevel vil lokke nogen til.

Fx har vi vores økoguldmærkede køkken bemandet af Jens. Han vil servere hjemmelavet charcuterie af egne svin, fermenterede og syltede hjemmedyrkede grøntsager, nybagt brød, friskhøstede salater og urter og en svineret med sjældne sorter af bønner samt en dessert med de første rabarber.

Ane bager som sædvanlig hindbærsnitter og åbner flasker, Sofie passer bålet og deler snobrødsdej ud (hvis vejret tillader bål), Louise hygger og ordner og tager imod bestillinger. Man kan købe sylterier, garn og skærebrædder med hjem, og så er der bob, blomster, rundvisning kl 15.30 og nyfødte lam.

Det er totalt uforpligtende at dukke op. Man kan bare gøre det. Alle er velkomne og man behøver ikke engang at købe noget. Man kan også nøjes med en enkelt ret eller et glas syltetøj.

Og teknisk set kan kohop kombineres med åben gård på Muld på en intens landbrugsekskursionsdag for hele familien.