Hvidt landskab, mørkt sind, stor kunst

7. november 2016

SCHUBERTS WINTERREISE PÅ MULD

Endnu engang kommer fremragende musikere forbi Muld og hiver os langt op af mudderpølen. Søndag den 27.11. kl 15 kan man høre Jakob Bloch og Kristoffer Hyldigs fortolkning af Schuberts Winterreise.

Entre 100 kr inkl kaffe/te/schorle og honningkage. Koncerten varer 70 minutter, Kom gerne i god tid, vi skænker ikke under koncerten. Tilmelding til ane@muldpaanettet.dk

Schuberts Winterreise er en af mastodonterne i europæisk musikhistorie – et værk af samme uendelige støbning som Bachs Matthäuspassion, Beethovens 9. symfoni og Wagners Tristan og Isolde. Man er et andet menneske efter man har oplevet disse værker. De gør, med deres dybde indsigt i menneskesindet, et uudsletteligt indtryk på lytteren.

Winterreise starter hvor kærligheden slutter. Efter et brud med sin elskede tager den rejsende på vandring ud i vinterens snedækkede landskaber og ind i sindets mørkeste afkroge. Winterreise portrætterer et ensomt og fremmedgjort menneske. Et opgivende og kompromisløst menneske på vandviddets rand. Et menneske i opløsning.

For Kristoffer Hyldig og Jakob Bloch Jespersen er Winterreise et værk, som de igennem flere år med jævne mellemrum er vendt tilbage til – hver gang med lige stor nysgerrighed og forundring over værkets mærkværdige og ubegribelige væsen.