Mad med Umage, en hel dag med nogle af de bedste ingredienser fra regionen.

21. september 2017

Mad Med Umage lørdag den 30. september kl 11 til 21, er en endags festival for det omhyggelige og kvalitetsbårne fødevarehåndværk. Muld har inviteret fem mindre økologiske producenter fra Sjælland og Møn til Muld, så vi sammen kan slå et slag for kvalitet, smag, ansvar og økologi.

Det er Hårbølle Mejeri, Østagergaard Mølleri, Hegnsholt Hønseri, Herslev Bryghus og Kragebjerggård.

Kom og rid en tur på vores kæpheste og smag vores frembringelser, enten ved at købe billet til et at de to store måltider i salen, frokost kl 12.30 eller middag kl 18, tilberedt udelukkende af de seks producenters varer, tilsat lidt hjemmelavet salt fra Isefjorden.

Eller kom helt uforpligtende og uanmeldt og besøg markedspladsen, hvor alle er velkomne til smagsprøver, værksteder, snak, posteløb, snobrød, eller til at købe en forfriskning og hænge ud i landskabet eller hygge i laden. Der er pletvis brugerbetaling på markedspladsen, men flest gratis fornøjelser.

Der kører busser hele dagen direkte Københavns Hovedbanegård-Muld t/r til en halvtredser for en returbillet. Frokost- og middagsbilletter koster 300 for maden og 100 for ølmenuen med et glas øl til hver ret.

Mad-, øl- og busbilletter købes på madbillet.dk/show/event/mad-med-umage.

Så meget god mad og så mange ildsjæle samlet på et sted, det bliver stærkt! Vi anbefaler kraftigt at du sikrer dig en af de 140 måltidsbilletter eller kommer til markedspladsen.

Mad Med Umage afvikles i samarbejde med Greater Copenhagen – Fremtidens Madmekka.

Dagens program:

hele dagen er der markedsplads, indholdet er ikke 100% på plads, men noget i denne her stil:

Løbende oplæg og smagninger i festladen.

Østagergård sælger mel og korn, fortæller om mølleriet, det socialøkonomiske aspekt (se beskrivelsen i vedhæftede fil), og man kan bage snobrød med deres mel.

Hårbølle mejeri holder ostesmagninger og sælger deres prisbelønnede oste.

Herslev Bryghus og Østagergård holder et smageværksted og fortæller om samarbejdet ‘En del af Herslev’. Herslev har en lille cafe hvor man kan købe øl, kaffe og ølkage.

Hegnsholt sælger æg og laver muligvis en sammenlignende æggesmagning med æg fra forskellige racer høns.

Kragebjerg Gård sælger deres oste og smør og fortæller om biodynamisk kvæghold.

Muld har lavet et posteløb der fører en hele vejen rundt om gården med svære spørgsmål om landbrug, biodiversitet, økologi og natur m.m.

Man kan også tage en ridetur på ridebanen med forhindringer på en af vores kæpheste, eller man kan prøve dem alle.

Alle er velkomne på markedspladsen. Der er pletvis deltagerbetaling, men ingen tilmelding.

Frokost og middag koster penge og skal forudbestilles på madbillet. (Der er plads til 70 til hvert måltid).

Trine Hahnemann og Herslev Bryghus har netop udgivet en ølkogebog, som man kan købe på dagen. Trines køkkenchef Stig vil tilberede en Herslevret til både frokost og middag.

Resten af middagen tilberedes af kokkene Jens fra Muld og Johannes Vestergaard fra Kragebjerggård.

Hver ret vil sætte fokus på en af producenterne, og dertil serveres en ølmenu med et glas til hver ret.