Hørulning

Om Muld

Hermed en præsentation af MULD, et lille økologisk speciallandbrug, der vil prøve at gøre vejen fra jord til bord så kort, at man gerne må spise med gummistøvlerne på.

MULD ejes og drives af Ane Rørdam Hoffmeyer og Jens Vestergaard Jensen. Ane er oprindelig designer, Jens er kok og manden/en af mændene bag restauranterne Ensemble, Luns og Mêlée i København.

Mens vi stadig boede i København forpagtede vi en tønde land i Lejre kommune, og her oplevede vi for første gang, at selv amatører kan dyrke grønt af en kvalitet og med en smag, som man ikke finder i detailhandelen.

Jens brugte vores høst på Mêlée med stor begejstring, og vi fik lyst til at tage skridtet fuldt ud: Bo, dyrke og servere samme sted. Ingen transport, høj kvalitet, stor smag.

Så i juli 2013 flyttede vi med vores to piger fra København til Vipperød ved Holbæk, hvor vi har 5,5 hektar. Her dyrker vi så mange forskellige afgrøder som muligt og holder alskens dyr, så vi kan være så selvforsynende som muligt.

Når Muld får gæster, serverer vi friskhøstede grøntsager og urter, egne sylterier og kød og charcuterie fra egne dyr. Vi bager brød og kager med mel vi køber, og vi får også mælkeprodukter udefra, men ellers forsøger vi at få det bedste ud af det vi har.

Ca fem gange om året holder vi åben gård, hvor man kan følge årstidernes skiften på gården og på tallerkenen. Der er rundvisning i mark, fold og lund, og bål og snobrød hvis vejret tillader det.

Vi holder også Muld-middage, som er en fællesspisning der nogle gange har en koncert hægtet på, men derudover holder vi en del lukkede arrangementer såsom familiefester, kurser og teambuilding.

Vores sal kan snildt rumme 60 spisende gæster, muligvis 80 smalle. Den er udstyret med et fødevaregodkendt køkken, flygel, effektive højttalere og spejlkugle, brændeovn, udsigt til marken, og er blevet succesfuldt akustikforbedret af Jakob Brinck

Følg også med på Facebook og Instagram.

Hver måned sender vi et nyhedsbrev ud. Vil du læse med, så tilmeld dig på forsiden.